.
IMATGE DEL MES
FEBRER 2011
.
Edulcorants artificials
Fem servir els edulcorants i colorants artificials per dissimular el gust o l’aspecte desagradable d’algun aliment o medicament. Quan cal que ens empassem quelcom que no ens agrada en la seva presentació normal, aquests compostos ens ajuden a evadir la realitat natural i a fer-nos creure que l’amarg és dolç i que el pàl•lid és intens. I si volem abusar d’un aliment, aquestes pocions modernes ens ajuden a malcriar el nostre paladar per compensar els nostres excessos. Són tota una metàfora.
La vida humana d’adults, joves i nens és plena de problemes i contrarietats, d’injustícies i danys col•laterals molt desagradables que hem d’afrontar amb el millor encert possible, si és que volem servir d’ajuda. Les mancances i desequilibris a la vida familiar, a l’educació, als hàbits, a la higiene, a les relacions socials, als valors humans i espirituals... ¿com ens els “empassem”? I, el que és més difícil, ¿com “s’empassa” un nen o un adolescent aquestes penes?
És fàcil evadir la realitat i llançar-se de cap a la piscina de l’oci. Adults i nens edulcorem i maquillem aquests drames des de la passivitat, amb passatemps o hipnotitzats davant una pantalla de PC o de TDT per assaborir les arts d’un crack de l’esport o d’un premiat a Hollywood... Però els problemes es solucionen fent servir el temps per afrontar la realitat, aportant atenció a la persona desatesa, estima a la persona ignorada, i ordre a la persona confosa. I si així no es solucionen del tot, si més no és així com s’alleugen.
Els que hi vivim aquest curs a la RIE volem “empassar-nos” els reptes sense auto enganys, amb paciència i amb il•lusió. Gràcies per ajudar-nos en la nostra realitat.
Veure un
altre mes
ÍNDEX
RESIDÈNCIA INFANTIL
EMMANUEL - R I E
La imatge del mes
La imatge del mes és un breu missatge d'informació i agraïment per a tu i tots els col·laboradors i simpatitzants de la nostra llar d'acollida.

MOLTES GRÀCIES
PEL TEU SUPORT !!!
INSCRIU-TE AQUÍ A
"LA IMATGE DEL MES"
Cancel·la aquí la inscripció
del teu correu electrònic
aLtr3s fOt0s
Sant Just Desvern (Barcelona)
Tel. 933 722 054

Escriu-nos a:
info@resi-rie.org


Una llar per a nens
en
un ambient familiar
Web RIE
Moltes gràcies a tots els voluntaris
que la feu possible!
Exposició de fotos autoritzada pels tutors legals
amunt