.
IMATGE DEL MES
GENER 2014
.
Diferents
Cada persona és diferent. Cada raça, cada sexe, cada edat, cada caràcter, cada cultura, cada nacionalitat és diferent... Moltes persones properes són meravellosament diferents a nosaltres. I aquestes diferències són reals i són bones, primer perquè existeixen i després perquè ens enriqueixen. Ens complementen. Ens ensenyen a respectar la dignitat dels que no són com nosaltres. Ni inferiors ni superiors. Són diferents. Són per a mi persones admirables, o són una molèstia?
Tots tenim la tendència d’acomodar-nos. A més a més, som egocèntrics. Preferim evitar el que és diferent a nosaltres perquè se’ns fa estrany i fins i tot molest. El desconegut ens produeix desconfiança. Prescindim del que no ens resulta familiar. El que ens és aliè ho sentim com a distant. El que resulta nou arriba a ser usurpador i l’estranger el percebem com certa amenaça. Per tant, si el diferent l’entenem com a insegur, llunyà, rar, molest, sospitós, complicat, usurpador... aleshores ja hem caigut al gran parany: pensar que el diferent és inferior! O el que és pitjor: que el diferent és dolent per sí mateix. M’estimo més que “el dolent” i “inferior” no existeixi, o si més no que no pertorbi el meu entorn acomodat i egocèntric. Com considero les persones diferents a mi?
Aquí vivim en família i la nostra convivència és familiar. Aquí, ser diferent és ser tant important com els demés. En família no hi ha estrangers inferiors. Tampoc n’hi ha de superiors amb dret a menysprear-nos. El minoritari i l’excepcional també és rellevant. Cada persona té la seva dignitat i el seu gran valor únic. A la nostra família, qui de veritat acaba sent estrany i rebutjable és qui no respecta els demés amb l’excusa de ser diferents. L’indesitjable acaba sent el qui es burla de la convivència plural amb certs aires de superioritat.
La societat actual, amb els seus polítics, els seus “lobbies”, els seus “status quo”, les seves mentides reeixides, els seus mitjans de comunicació... contagia la població. El seu menyspreu i abús contra les minories diferents agraden a molta gent. Ho venen com a normal i fins i tot en treuen profit. Es menysprea el que és diferent de la majoria poderosa perquè aquesta és la moda popular. Però això no és així a la nostra llar. Aquí rebutgem l’error de menystenir el diferent. Estimem el desigual com a nosaltres mateixos. Respectem, i volem que ens respectin. Respectem, inclús, el qui encara està aprenent a respectar. Aquí seguim convivint en família. Contagia’t!
Veure un
altre mes
ÍNDEX
RESIDÈNCIA INFANTIL
EMMANUEL - R I E
La imatge del mes
La imatge del mes és un breu missatge d'informació i agraïment per a tu i tots els col·laboradors i simpatitzants de la nostra llar d'acollida.

MOLTES GRÀCIES
PEL TEU SUPORT !!!
INSCRIU-TE AQUÍ A
"LA IMATGE DEL MES"
Cancel·la aquí la inscripció
del teu correu electrònic
aLtr3s fOt0s
Sant Just Desvern (Barcelona)
Tel. 933 722 054

Escriu-nos a:
info@resi-rie.org


Una llar per a nens
en
un ambient familiar
Web RIE
Moltes gràcies a tots els voluntaris
que la feu possible!
Exposició de fotos autoritzada pels tutors legals
amunt