Ets a la pàg.
Foto del mes

Benvinguts
Coneix la RIE
Associació RIE

Junta Directiva
Equip Educatiu

Famílies acollida
Voluntariat
¡¡¡ Gràcies per visitar la nostra pàgina web !!!

RESIDÈNCIA INFANTIL EMMANUEL
Sant Just Desvern (Barcelona)


Una llar per a nens en un ambient
familiar

Telèf.:    933  722  054
E-mail:
  info@resi-rie.org

 
LA FOTO DEL MES
Gener de 2014
Diferents
Inscriu-te aquí a
la foto del mes
     Cada persona és diferent. Cada raça, cada sexe, cada edat, cada caràcter, cada cultura, cada nacionalitat és diferent... Moltes persones properes són meravellosament diferents a nosaltres. I aquestes diferències són reals i són bones, primer perquè existeixen i després perquè ens enriqueixen. Ens complementen. Ens ensenyen a respectar la dignitat dels que no són com nosaltres. Ni inferiors ni superiors. Són diferents. Són per a mi persones admirables, o són una molèstia?


<<<   Anterior          Foto: Gener 2014          Següent   >>>

 

     Tots tenim la tendència d’acomodar-nos. A més a més, som egocèntrics. Preferim evitar el que és diferent a nosaltres perquè se’ns fa estrany i fins i tot molest. El desconegut ens produeix desconfiança. Prescindim del que no ens resulta familiar. El que ens és aliè ho sentim com a distant. El que resulta nou arriba a ser usurpador i l’estranger el percebem com certa amenaça. Per tant, si el diferent l’entenem com a insegur, llunyà, rar, molest, sospitós, complicat, usurpador... aleshores ja hem caigut al gran parany: pensar que el diferent és inferior! O el que és pitjor: que el diferent és dolent per sí mateix. M’estimo més que “el dolent” i “inferior” no existeixi, o si més no que no pertorbi el meu entorn acomodat i egocèntric. Com considero les persones diferents a mi?

     Aquí vivim en família i la nostra convivència és familiar. Aquí, ésser diferent és ser tant important com els demés. En família no hi ha estrangers inferiors. Tampoc n’hi ha de superiors amb dret a menysprear-nos. El minoritari i l’excepcional també és rellevant. Cada persona té la seva dignitat i el seu gran valor únic. A la nostra família, qui de veritat acaba sent estrany i rebutjable és qui no respecta els demés amb l’excusa de ser diferents. L’indesitjable acaba sent el qui es burla de la convivència plural amb certs aires de superioritat.

     L
a societat actual, amb els seus polítics, els seus “lobbies”, els seus “status quo”, les seves mentides reeixides, els seus mitjans de comunicació... contagia la població. El seu menyspreu i abús contra les minories diferents agraden a molta gent. Ho venen com a normal i fins i tot en treuen profit. Es menysprea el que és diferent de la majoria poderosa perquè aquesta és la moda popular. Però això no és així a la nostra llar. Aquí rebutgem l’error de menystenir el diferent. Estimem el desigual com a nosaltres mateixos. Respectem, i volem que ens respectin. Respectem, inclús, el qui encara està aprenent a respectar. Aquí seguim convivint en família. Contagia’t!

 


             La foto del mes és un breu missatge d'informació i agraïment a tots els col·laboradors i simpatitzants de la nostra llar infantil.   Gràcies pel teu suport.  -Residència Infantil Emmanuel-
 
 
RECEPCIÓ *** DE *** LA *** FOTO *** DEL *** MES *** AL*** TEU *** E-MAIL
 
Inscriure un nou e-mail *** Canvi d'adreça electrònica *** Donar-me de baixa d'aquest mailing
 


  La  "RIE",   una  llar  per  a  nens  en  un  ambient  familiar  


Imprimeix aquest document PDF i domicilia des del teu
compte bancari una donació mensual per a la RIE. Gràcies!


COMPTE PRINCIPAL...  Entitat bancària:  BARCLAYS BANK  -  Compte:   ES19  0065  0113  2100  0106  2954 
També compte a...   Entitat bancària:   Catalunya Caixa  -  Compte:  ES66  2013  0217  8702  0000  3088

 
Exposició de fotos autoritzada pels tutors legales

Tornar  amunt