Ets a la pàg.
Foto del mes

Benvinguts
Coneix la RIE
Associació RIE

Junta Directiva
Equip Educatiu

Famílies acollida
Voluntariat
¡¡¡ Gràcies per visitar la nostra pàgina web !!!

RESIDÈNCIA INFANTIL EMMANUEL
Sant Just Desvern (Barcelona)


Una llar per a nens en un ambient
familiar

Telèf.:    933  722  054
E-mail:
  info@resi-rie.org

 
LA FOTO DEL MES
Febrer de 2011
Edulcorants artificials
Inscriu-te aquí a
la foto del mes
     Fem servir els edulcorants i colorants artificials per dissimular el gust o l’aspecte desagradable d’algun aliment o medicament. Quan cal que ens empassem quelcom que no ens agrada en la seva presentació normal, aquests compostos ens ajuden a evadir la realitat natural i a fer-nos creure que l’amarg és dolç i que el pàl•lid és intens. I si volem abusar d’un aliment, aquestes pocions modernes ens ajuden a malcriar el nostre paladar per compensar els nostres excessos. Són tota una metàfora.


<<<                                                        Foto: Febrer 2011 / Curs 2010-11
                                                      >>>


 

     La vida humana d’adults, joves i nens és plena de problemes i contrarietats, d’injustícies i danys col•laterals molt desagradables que hem d’afrontar amb el millor encert possible, si és que volem servir d’ajuda. Les mancances i desequilibris a la vida familiar, a l’educació, als hàbits, a la higiene, a les relacions socials, als valors humans i espirituals... ¿com ens els “empassem”? I, el que és més difícil, ¿com “s’empassa” un nen o un adolescent aquestes penes?

     És fàcil evadir la realitat i llançar-se de cap a la piscina de l’oci. Adults i nens edulcorem i maquillem aquests drames des de la passivitat, amb passatemps o hipnotitzats davant una pantalla de PC o de TDT per assaborir les arts d’un crack de l’esport o d’un premiat a Hollywood... Però els problemes es solucionen fent servir el temps per afrontar la realitat, aportant atenció a la persona desatesa, estima a la persona ignorada, i ordre a la persona confosa. I si així no es solucionen del tot, si més no és així com s’alleugen.

     E
ls que hi vivim aquest curs a la RIE volem “empassar-nos” els reptes sense auto enganys, amb paciència i amb il•lusió. Gràcies per ajudar-nos en la nostra realitat.

 


             La foto del mes és un breu missatge d'informació i agraïment a tots els col·laboradors i simpatitzants de la nostra llar infantil.   Gràcies pel teu suport.  -Residència Infantil Emmanuel-
 
 
RECEPCIÓ *** DE *** LA *** FOTO *** DEL *** MES *** AL*** TEU *** E-MAIL
 
Inscriure un nou e-mail *** Canvi d'adreça electrònica *** Donar-me de baixa d'aquest mailing
 


  La  "RIE",   una  llar  per  a  nens  en  un  ambient  familiar  
 

Exposició de fotos autoritzada pels tutors legales


Tornar  amunt