ANAR A L'ÍNDEX
L'equip educatiu


Mariona


Carme


Àlex

L'Equip Educatiu de la Residència

Els educadors del centre treballen per que totes les necessitats dels nens siguin cobertes satisfactòriament, bé per la seva acció directa sobre els nens, o per l'acció indirecta de coordinació de tot un col·lectiu de voluntaris especialitzats que apliquen el seu suport vers els menors o en favor de l'entitat.


En aquesta dinàmica formativa, els educadors apliquen els principis i fites descrites al projecte educatiu de la casa, tant en el seu aspecte general aplicable a tot el col·lectiu de menors, com les accions individualitzades, adaptades a les necessitats peculiars de cada infant.

És d'especial importància la coordinació de l'equip educatiu amb els següents col·lectius: les famílies biològiques dels nens, les famílies d'acollida, els mestres de l'escola i de l'institut de la població, els pediatres i metges especialistes del CAP o Àrea Bàsica de Salut i hospitals vinculats, la coordinació amb l'Ajuntament de Sant Just Desvern per les tramitacions pertinents.


La MarionaCada nen necessita atenció individualitzada.
Foto: Maig 2006

La Mariona Cardona te una notable experiència treballant entre nens. A la Residència Infantil Emmanuel, com a educadora social, coordina en especial els temes d'ensenyament dels nens i preadolescents, portant el contacte i supervisió amb els tutors de l'escola, del institut d'ensenyament i amb el voluntariat de suport escolar. També porta els temes mèdics i d'altres.

La seva acció educativa ferma i responsable entre els nens a diari i la seva forma de ser afectuosa fan que tots la tinguin en gran estima i respecte.


La Mariona és membre de l'església evangèlica baptista "Bona Nova" de Barcelona on, des de fa anys, ensenya a l'escola dominical infantil de l'entitat, entre d'altres serveis. Des d'aquest context va tenir coneixement del servei per nens que desenvolupa la RIE.


El matrimoni residentFoto: Novembre 2004

Àlex Sànchez i Carme Collia són el matrimoni resident que viu a la casa amb els nens. Tots dos estan encantats amb l'experiència quotidiana de conviure amb tots aquests "nanos" durant la setmana escolar com una gran família.

Són part de l'església evangèlica del carrer Trèvol a Barcelona.


La Carme

La Carme és la coordinadora general dels diferents i nombrosos temes relacionats amb la dinàmica de la casa. Treballa i supervisa la satisfacció de necessitats bàsiques com són l'alimentació, la roba i el calçat, els productes de higiene i neteja, la coordinació de compra i donacions de diferents productes.Tenir autoritat constructiva depèn més de l'estima responsable que del poder real sobre els més febles.

Foto: Setembre 2005

Ella destaca per la serva alta capacitat administrativa. Te la gran virtut de saber fer que totes les necessitats de la casa quedin cobertes i l'economia ben administrada: una gran qualitat.

La Carme, tot i tenir un caràcter fort i una manera de ser molt responsable, és també molt afectuosa amb els nens. Ells la respecten molt. Aquesta combinació de rectitud i estima és un tresor educatiu i psicològic. L'empatia i l'ordre generen l'autoritat positiva que permet un ambient d'estabilitat i confiança.

Tots els nens saben que ni la Carme ni la Mariona són les seves mares. Però tots saben que els estimen molt.


L'ÀlexUn nen està estable, no només quan se sent estimat, sinó quan, a més a més, es veu corregit.
Foto: Maig 2006

En Àlex és el referent masculí en la tasca educativa amb els nens, tant important entre el nostre col·lectiu. En el dia a dia imparteix formació de valors fent servir jocs, xerrades, cançons, etc. L'aportació d'un model d'home que estima els nens amb implicació i amb una autoritat constructiva i afectuosa els inspira confiança i els aporta equilibri.

És el component de l'equip que més tracta el contacte amb les famílies biològiques i les tramitacions corresponents al suport indirecte que el Centre fa en favor dels pares o parents.


També s'encarrega de tot tipus de gestions necessàries per la bona marxa de la casa (documentació, manteniment, coordinació amb la Junta Directiva, etc.).
ÍNDEX - MENÚUna llar per a nens en un ambient familiarExposició de fotos autoritzada pels tutors legals

TORNAR AMUNT